top of page

Článok

Bullteriér v reklame

Vo svete reklamy poznáme aj niekoľko mediálnych hviezd z radov bullteriérov. Veľa psích hercov môžeme vidieť aj v reklamách na slovenskom a českom trhu. V našich končinách sa tiež môžeme pochváliť jednou, v ktorej sa ako hlavný aktér predstavil bullteriér našej členky Katky Bánovej. Určite nie je na škodu aj takáto pozitívna propagácia plemena.

Snáď najznámejší milovník piva bol Spuds MacKenzie, ktorý v 80-tych rokoch zažiaril v sérii televíznych reklám uvádzajúcich na americký trh novú značku piva Bud Light. Spuds sa stal zberateľským fenoménom a legendou 80-tych rokov v Spojených štátoch a Kanade. Mimochodom, v skutočnosti bol Spuds bullteriérka, vlastným menom Honey Tree Evil Eye, ktorá sa dožila úctihodných 16 a pol rokov.

SPUDS MACKENZIE V REKLAME

Ďaľšou veľkou hviezdou v zámorí sa stal maskot druhej najväčšej siete obchodov v Spojených štátoch - spoločnosti Target. "Target" v preklade znamená terč, a tak bolo veľmi logické, keď reklamná agentúra prišla s nápadom, použiť ako hlavného maskota značky práve bullteriéra. Základom nápadu bola slovná hračka Bullseye, s ktorej výrazom sa bežne stretnete v FPS hrách či armáde, a voľne preložené ide o "veľmi presný výstrel, zásah". Spojenie terč - výstrel prinieslo hviezdu: bieleho bullteriéra s namaľovaným monoklom (červeným terčom) na oku, ktorý lieta prvou triedou a poznajú ho po celom svete.

Bullseye fly first class

BULLSEYE LETÍ PRVOU TRIEDOU

zdroj fotografie: k-earth101

BULLSEYE NA TLAČOVKE PO PRETEKOCH INDY 500

Na slovensku sa tiež môžeme pochváliť lokálnou filmovou hviezdou. Je ním bullteriér Ballet, vlastným menom GCH SK Ballet Van Mer Ecce Bull, ktorého sme mali možnosť vidieť v reklamnom TV spote Komunálnej poisťovne.

bullteriér v reklame

BALLET NA NATÁČANÍ

Točilo sa 17. októbra 2014 v centre Bratislavy, na rohu budovy Generálnej prokuratúry SR. Reklamu sme v nasledujúcich mesiachoch mohli vidieť vo všetkých slovenských televíziach. Katka s Balettom si natáčanie poriadne užili, a treba povedať, že výsledok nás príjemne potešil.

TV SPOT "VŠETKO JE V PORIADKU"

AUTOR ČLÁNKU: TATIANA HORVÁTH

bottom of page